Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz gatavosim kabaču un ķiploku salātus.
Reklāma
- 1 kg kabaču
- 1 burkāns
- 1 ķiploka galviņa
- saišķītis diļļu
- daži bazilika zariņi
- 100 ml 6% etiķa
- 100 ml augu eļļas
- 150 g tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Kabačus sagriež mazos gabaliņos, burkānu sarīvē rupjās skaidās. Abus liek katlā, pielej eļļu, etiķi, pieliek tomātu pastu, pieber cukuru, sāli, piparus. Liek uz uguns, uzvāra un apmaisot vāra 30 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātas dilles un baziliku, caur ķiploku spiedi piespiež ķiploku. Ja pēc garšas vajag, pievieno vēl sāli, cukuru vai etiķi un vāra 15 minūtes. Karstu pilda burkās.