Šo vienkāršo kabaču ēdienu var saukt par lielo pankūku, par sacepumu uz pannas vai kabaču omleti. Neatkarīgi no nosaukuma tā ir vienkārša, ātri pagatavojama un garda.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g kabaču mīkstuma
  • 4 olas
  • Sāls
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kabaču mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Olas ar dakšiņu viegli saputo un sajauc ar kabaču skaidiņām. Pievieno sāli, maltos piparus un 1 ēdamkaroti sasmalcināto pētersīļu.
  3. Pannu sakarsē, ietauko. Ar karoti uz pannas liek kabaču-olu masu un cep uz lēnas uguns, līdz tā apcepusies zeltaina. Tad ar divām koka lāpstiņām pankūku apgriež uz otru pusi un turpina cept, līdz tā zeltaina no abām pusēm.
  4. Pankūka jāēd uzreiz sagrieztu gabalos ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, kuriem piejaukta 1 ēdamkarote palikušo sasmalcināto pētersīļu lapiņu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.