Šo vienkāršo kabaču ēdienu var saukt par lielo pankūku, par sacepumu uz pannas vai kabaču omleti. Neatkarīgi no nosaukuma tā ir vienkārša, ātri pagatavojama un garda.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g kabaču mīkstuma
- 4 olas
- Sāls
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Kabaču mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves.
- Olas ar dakšiņu viegli saputo un sajauc ar kabaču skaidiņām. Pievieno sāli, maltos piparus un 1 ēdamkaroti sasmalcināto pētersīļu.
- Pannu sakarsē, ietauko. Ar karoti uz pannas liek kabaču-olu masu un cep uz lēnas uguns, līdz tā apcepusies zeltaina. Tad ar divām koka lāpstiņām pankūku apgriež uz otru pusi un turpina cept, līdz tā zeltaina no abām pusēm.
- Pankūka jāēd uzreiz sagrieztu gabalos ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, kuriem piejaukta 1 ēdamkarote palikušo sasmalcināto pētersīļu lapiņu.