Zaļo tomātu vārījumu sauc par ievārījumu, jo ir tam līdzīgs, bet patiesībā tā ir pikanta piedeva pie vistas vai tītara gaļas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg zaļo tomātu

  • 3 sīpoli

  • 3 daiviņas ķiploka

  • 5 cm garš ingvera gabaliņš

  • 1 glāze ābolu etiķa

  • ½ čili pāksts

  • 1 ēdamkarote sāls

  • 5 ēdamkarotes brūnā cukura

  • Nažagals maltu melno piparu

  • Nažagals maltu smaržīgo piparu

  • Nažagals maltu krustnagliņu

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas


Pagatavošana

Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Čili pākstij izņem sēklas un sasmalcina. Ingvera gabaliņu sasmalcina vai sarīvē. Zaļajiem tomātiem izgriež kātiņa vietu un sagriež mazos kubiņos.


Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, tad pievieno un apcep čili, pēdējo pievieno sasmalcināto in
gveru. Tomātus liek katlā pie apceptajām garšvielām un vāra. 

Tomātu masu ik pa brīdim samaisa, līdz tā top caurspīdīga un viendabīga.


Tomātiem pievieno sāli, cukuru, etiķi, maltos piparus un krustnagliņas. Sāli un cukuru var pievienot pēc garšas arī vairāk. 

Vāra, līdz masa sabiezē un liekais šķidrums ir reducējies.


Tomātu ievārījumu karstu lej sterilās burkās, atdzesē un aizvāko.
Gatavo ievārījumu glabā pagrabā vai ledusskapī.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.