Saldena un maiga pēc garšas sīpolu marmelāde labi garšo ar gaļas uzkodām vai pikantu sieru un grauzdiņiem.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 kg sarkano sīpolu

  • 150 ml sarkanvīna

  • 6 ēdamkarotes brūnā cukura

  • 5–6 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa

  • Olīveļļa

  • Sāls

  • Svaigi malti melnie pipari
1. 

Pagatavošana

Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Katlā sakarsē nedaudz olīveļļas un pievieno sīpolus. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, tad pievieno cukuru, sarkanvīnu un sarkanvīna etiķi, pārkaisa sāli un svaigi maltus piparus. 

Uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, sautē 30 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaicējies.


Karstu sīpolu marmelādi pilda mazās sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Sīpolu marmelādi uzglabā vēsā un sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.