No parastajām aličas plūmēm var pagatavot gardu mērci.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 kg dzelteno plūmju jeb aliču
- 100 g ķiploku
- 200 g paprikas
- 100 g pētersīļu lapiņu
- 100 g diļļu zaļumu
- Sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Plūmes noskalo, ber katlā, pielej nedaudz ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz mīkstas. Plūmes izberž caur sietu. Paprikai izņem sēklas, ķiploku daiviņas notīra. Papriku un ķiplokus sasmalcina. Zaļumus smalki sasmalcina.
Visus produktus liek katlā, pievieno sāli, cukuru un pavairāk maltus melnos piparus, visu ik pa brīdim pamaisot, uz lēnas uguns vāra 10–15 minūtes.
Karstu plūmju mērci pilda nelielās sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.