Var marinēt tikai kāpostus vai pievienot arī burkānus, ābolus, papriku. Ja vēlas, var piešļākt vairāk etiķa vai pierasināt kādu ēdamkaroti balzametiķa.

Reklāma

Sastāvdaļas 

  • 1 neliela kāpostgalva

  • 1–2 tējkarotes sāls

  • 10 melno piparu graudi

  • 10 smaržīgo piparu graudi

  • 3–4 lauru lapas

  • 8–10 krustnagliņas


Marinādei


  • 1 litrs ūdens

  • 120–180 ml 9% etiķa

  • 4 tējkarotes cukura

  • 1,5 tējkarotes sāls


Pagatavošana

Kāpostu smalki saēvelē vai sagriež ar nazi, liek bļodā un pārkaisa ar sāli, saberž ar rokām vai saspaida ar koka stampiņu, atstāj uz 2–3 stundām, lai ievelkas.


Kāpostus liek vienāda tilpuma burkās, vienmērīgi sadala un pievieno lauru lapas, krustnagliņas, piparu graudus. 

Kāpostus viegli piespiež un pārlej ar marinādi.


Marinādes daudzumu aprēķina, saskaitot kopā visu burku tilpumu, ūdeni ņem pusi no tā, atbilstoši receptei pievienojot sāli, cukuru un etiķi. Ūdeni lej katlā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Kad katls noņemts no uguns, pievieno etiķi. 


Karstu marinādi pārlej pāri kāpostiem, uzliek sterilus vākus un pasterizē 85 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 20 minūtes, litra burkas – 30 minūtes).


Burkas aizvāko, apgāž ar vāciņu uz leju un atdzesē. Konservus uzglabā vēsā un sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.