Mutē kūstošs gardums, kur viss kā pienākas - gan īsts putukrējums, gan skābs ievārījums un marmelādes gabaliņi rotājumam.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējkarote vaniļas cukura


Pildījumam 

  • ½ litra skāba ievārījuma (dzērveņu, brūkleņu, dzelteno plūmīšu, jāņogu)
  • 1 litrs putukrējuma
  • 100 g krāsainu marmelādes konfekšu
  • 30 g sarīvētas tumšās šokolādes

Pagatavošana

1. Uz sausa dēļa vai galda virsmas kaudzītē izsijā miltus, vidū veido iedobi, kurā ber cukuru, vaniļas cukuru, virsū liek sasmalcinātu sviestu un bļodiņā sakultu olu. Ar nazi ātri sāk kapāt mīklu, līdz veidojas drumstalas. Mīklu sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno kakao pulveri. Katru mīklas daļu ātri turpina mīcīt ar aukstām rokām, līdz veidojas vienmērīga un spīdīga mīkla.


2. Mīklu saveļ bumbās, ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu liek ledusskapī nobriest. 


3. Smilšu mīklu pa daļām ņem ārā no ledusskapja, galda virsmu pārkaisa ar miltiem, uz tās liek mīklu un izrullē ½ cm biezumā. Ņem krūzi, kura diametrā ir apmēram 4 cm lielāka par groziņu formas augšējo diametru. Ar krūzi izspiež mīklas apļus.


4. Groziņu formiņas no iekšpuses ieziež ar mīkstu sviestu. Katrā formiņā klāj vienu izrullēto mīklas apli un rūpīgi ar pirkstiem iespiež formiņas rieviņās. Mīklas pamatnītes sadursta ar dakšiņu.


5. Ar mīklu pildītās formiņas izvieto uz cepamās plāts un 

liek cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. 

Cep, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.


6. Gatavo groziņu formiņas apmet otrādi un, viegli piesitot pie maliņām, groziņus izpurina ārā un sakārto uz liela šķīvja. Katrā groziņā liek ēdamkaroti skāba ievārījuma, tad virsū ar konditorejas maisiņu izspiež putukrējumu. 


7. Atdzesētas marmelādes konfektes sagriež garenās sloksnītēs, konfekšu maliņas sagriež krikumos. Pildīto groziņu virsas rotā ar marmelādes konfekšu gabaliņiem un pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.