Atšķirībā no sīpola un ķiploka, puravam ir maigāka garša, tāpēc tas būs pa prātam ne tik spēcīgu aromātu cienītājiem.

Reklāma

Sastāvdaļas, 6 porcijas

  • 12 lieli puravi
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 ēdamkarote sāls (puravu vārīšanai)

Mērcei:

  • 9 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamkarotes etiķa
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Pagatavo mērci. Bļodā sajauc etiķi, sinepes, piparus un sāli. Pievieno 3 ēdamkarotes eļļas un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad pielej atlikušo eļļu un samaisa. Sīpolu sasmalcina un pieber mērcei.

Puraviem nogriež zaļo daļu vietā, kur dalās laksti. 

Baltajai daļai noņem virsējo kārtu, rūpīgi nomazgā zem tekoša ūdens strūklas un nosusina virtuves dvielī. 

Sagriež aptuveni 5 cm lielos gabalos un vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes. Kad puravi mīksti, tos nokāš caurdurī. Uzliek uz šķīvja ar papīra dvieli, atstāj 5 minūtes atdzist un notecēt liekajam ūdenim. Kad puravi padzisuši, tos pārliek uz cita šķīvja, pārlej ar sīpolu mērci un pasniedz.

Puravi ir labs urīndzenošs un ēstgribu veicinošs līdzeklis.