Makaroni garšo visiem, un to ēdieni ir vieni no pasaulē iecienītākajiem. Vienkārši pagatavojami, daudzveidīgi un piemēroti gandrīz ikvienai gaumei.
Sastāvdaļas 4 porcijām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
- 400 g plakano lentīšveida makaronu tagliatelle
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 mazas sarkanās paprikas pākstis
- 1 baklažāns
- 2 mazi cukīni
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 rozmarīna zariņš
- 1 timiāna zariņš
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Baklažānu, cukīni un papriku nomazgā un notīra. Visu sagriež ap 1,5 cm lielos kubiņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo, sīpolus sagriež kubiņos, ķiplokus plānās šķēlītēs. Rozmarīnu un timiānu nomazgā, no kātiem noplūc lapiņas un sakapā.
Lielā, dziļā pannā sakarsē 3 ēdamkarotes eļļas un cep baklažāna kubiņus apgrozot, līdz tie mīksti un ieguvuši tumšu krāsu. Ik pa laikam pēc vajadzības var pieliet mazliet eļļas. Baklažāna gabaliņus izņem no pannas un noliek malā.
Pannā ielej atlikušo eļļu un sautē cukīni un paprikas gabaliņus, sīpolus, ķiplokus, rozmarīnu un timiānu, ik pa laikam apmaisot, bet tā, lai tie paliktu nedaudz stingri. Iemaisa baklažāna gabaliņus, pannai uzliek vāku un visu sautē uz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes, ļaujot sastāvdaļām savilkties. Tikmēr makaronus liek katlā lielā sālsūdens daudzumā un izvāra al dente, kā norādīts uz iepakojuma.
Dārzeņiem pieber sāli un piparus pēc garšas. Makaronus nokāš, notecina un sajauc ar dārzeņiem.