Lai popularizētu savam novadam raksturīgos ēdienus, uzkrātās zināšanas un prasmes nodotu nākamajām paaudzēm, Rūjienas amatnieku biedrības "Rūzele" saimnieces apkopoja receptes un arī pagatavoja ēdienus, kas rūjieniešiem kļuvuši par neatņemamu maltītes sastāvdaļu gan ikdienā, gan godos. Lūk, viena no receptēm.

Rīsu zupa no kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 4 palieli kartupeļi
  • 50 g sviesta
  • 1 l piena
  • sāls

Lai kartupeļiem piešķirtu rīsu graudainumu, rīkojas šādi: 

kartupeļus nomizo un izmaļ gaļasmašīnā, pēc tam liek sietā, noskalo ar ūdeni, lai atbrīvotos no cietes, un notecina.

Katliņā uzvāra ūdeni, piemet šķipsniņu sāls un liek kartupeļus vārīties. Kad uzmet burbuli, pavāra minūti un pielej pienu. Kartupeļus nedrīkst pārvārīt, jo tad tie izšķīdīs. Nobeigumā zupai pieliek sviestu.

Labi garšo ar saldskābmaizi, kurai uzziests kaņepju vai zaļumu sviests.

Zaļumu sviests.

 

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.