Dārzeņu maize ir bez glutēna, jo izmantoti tikai mandeļu un rīsu milti. Sātīga, var aizvietot launagu vai brokastu tiesu.
Lai klaips izceptos, mīkla jāliek formā. Liekot mīklu tāpat vien uz cepešplāts, tā lēnām izplūdīs, zaudēs aprises.
Sastāvdaļas 2 nelieliem klaipiņiem
Gatavošanas laiks 50 minūtes
- 300 g ķirbja (der arī biete, burkāns, kālis, kabacis, kolrābis un citi dārzeņi, ko var sarīvēt)
- 80 g cietā siera
- 200 ml rīsu miltu
- 50 ml mandeļu miltu
- 3 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 ml eļļas vai sviesta
- 50 g sēklu pēc izvēles: saulespuķu, linsēklas, čia vai citas sēkliņas
- rozmarīns, ķimenes un rozā pipari, var izvēlēties citas garš- vielas pēc patikas
- pustējkarote sāls
Pagatavošana
Metāla cepamveidni izklāj ar cepampapīru.
Ja izmanto silikona veidni, tajā nevajag klāt cepampapīru, nevajag arī ieziest ar eļļu.
Rupji sarīvē ķirbi, liek lielā bļodā, piesit olas, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru, rīsu un mandeļu miltus, cepamo pulveri, eļļu vai izkausētu sviestu, pieber sēklas, garšvielas un sāli. Visu kārtīgi sajauc.
Mīkla iznāk bieza, tāda kā ķepīga. Liek veidnē un cep cepeškrāsnī 190 ºC 40 minūtes.
Kad klaipiņš izcepies, veidni izņem no krāsns, taču vēl 10 minūtes maizīti patur veidnē, pēc tam var sagriezt un baudīt.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.