Te nu tas ir – tomāts. Košs, saules sasildīts! Brenguļos tomāti sacentās svarā, citur tos izstādēs vērtē pēc formas neparastuma. Man tas vienmēr ir galdā. Tomātmaizei vien ir tik daudz variāciju, par citiem ēdieniem, kur to pievieno, nemaz nerunājot.

Reklāma

Mīklai:

  • 80 g sviesta
  • 160 g miltu
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 150 g brinzas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 3 tomāti
  • 3 olas
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • sāls, malti melnie pipari
  • sauja rukolas

Aukstu sviestu sarīvē, sajauc ar miltiem un sāli, pievienojot 2 ēdamkarotes auksta ūdens, kārtīgi samīca. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.

Saldo krējumu, vienu olu un divus olu dzeltenumus samaisa, pievienojot šķipsnu sāls un mazliet malto piparu. Pusi no siera iedrupina olu–krējuma masā.

Tomātus sagriež šķēlēs.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Pīrāgam izvēlas 20 cm diametra veidni, ieziež ar eļļu vai sviestu.

Mīklu izrullē un ieklāj formā, veidojot maliņas. Uzlej olu–krējuma masu, kam pa virsu liek tomātu šķēles. Pārkaisa sāli, piparus, uzslaka eļļu un balzametiķi. Liek cepties aptuveni 30 minūtes.

Sieru, kas palicis, sagriež mazos kubiņos. Kad pīrāgu gandrīz gatavu izņem no cepeškrāsns, uzkaisa siera kubiņus un iešauj vēl uz 5 minūtēm krāsnī.

Pasniedzot pārkaisa rukolu (var arī baziliku).

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.