Šī būs ļoti laba pikanta piedeva gaļas ēdieniem, turklāt ar šo pesto labi var marinēt gaļu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 3 kg zaļo tomātu
- 300 g ķiploku
- 100 g mārrutka sakņu (ja patīk asāki, var likt 300 g)
- 3 čili
- 3 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- saišķis diļļu un kinzas
Pagatavošana
Notīra ķiplokus un mārrutka sakni. Nomazgā tomātus un zaļumus.
Ķiplokus, čili (obligāti izņem sēklotni), mārrutkus, zaļumus un tomātus samaļ gaļasmašīnā, taču var arī šo to rīvēt, šo to sagriezt un finālā visu sablendēt.
Sasmalcinātos dārzeņus liek dziļā traukā, pieber sāli, cukuru un labi samaisa.
Maisījumu liek izkarsētās burkās. Vislabāk šo mērci uzglabāt ledusskapī.