Īsti rudens garšas salāti. Sātam var pievienot novārītu kvīnoju vai kuskusu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g sviesta ķirbja
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • 500 g sarkanā kāposta
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pasniegšanai

  • 1 buntīte kinzas

Mērcei

  • 1 ēdamkarote vīnogu eļļas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ķirbim izņem sēklas un sagriež 0,5 cm biezās garās šķēlēs. Sagrieztās ķirbja šķēles saliek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Ķirbja šķēles pārrasina ar olīveļļu un pārkaisa ar čili pulveri un sāli.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC, liek pannu ar ķirbjiem un cep 10 minūtes. Tad pannu izņem no cepeškrāsns un ķirbja šķēles atdzesē.
  3. Sarkano kāpostu sagriež plānās, smalkās strēmelēs, noskalo ar aukstu ūdeni un rūpīgi nosusina.
  4. Trauciņā ielej vīnogu eļļu, sojas mērci, pievieno sāli un maltos piparus, tad visu samaisa.
  5. Pirms pasniegšanas sajauc ķirbja šķēles, sagriezto sarkano kāpostu, mērci un visu samaisa. Pārkaisa ar kinzas lapiņām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.