Kad kabaču un ķirbju ir par daudz un ražīgos dārzeņus vairs negribas ēst nemaz, tad ir labi, ja palaimējas atrast labu recepti un tie atkal iegaršojas no jauna.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • 450 g ķirbja mīkstuma
  • 450 g saldā kartupeļa
  • 1,2 litri vistas buljona
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • ķirbja sēklas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sasmalcina. Ķiploka daiviņas sakapā. Nomizotu ķirbi sagriež gabaliņos. Saldo kartupeli sagriež gabaliņos. Maurlokus sasmalcina.
  2. Olīveļļu ielej katlā un uzkarsē. Pieber sasmalcināto sīpolu un ķiploka daiviņas un apcep caurspīdīgus. Pārkaisa pāri karija pulveri, tad liek apcepto sīpolu un ķiploka daiviņas, visu samaisa. Pievieno ķirbja un saldā kartupeļa gabaliņus, samaisa un dažas minūtes pakarsē. Pārlej pāri karstu buljonu, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 30–35 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
  3. Gatavo zupu sakuļ biezenī, pievieno sāli un maltos piparus.
  4. Gatavo biezeņzupu salej šķīvjos un pārkaisa ar sēklām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.