Sātīgi salāti, kur īpaši labi iederas selerijas un redīsiņu kraukšķīgums.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg jauno kartupeļu
- 2 marinēti gurķi
- 1 neliels saišķītis redīsu
- 3 seleriju kāti
- 1 vidējs sīpols
- 4 olas
Mērcei:
- 125 ml majonēzes
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1 neliels saišķītis pētersīļu
- sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo vai noberž miziņu, lielākos pārgriež uz pusēm un izvāra mīkstus. Olas cieti novāra un sīki sakapā. Majonēzi samaisa ar krējumu, etiķi, sinepēm un sīki sagrieztiem pētersīļiem. Pieber sāli.
Redīsus, selerijas kātus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sīki sasmalcina.
Kartupeļus ieber prāvā traukā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, uzlej mērci un visu samaisa. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli.