Tomātu biezeni izmanto gaļas un dārzeņu sautēšanai, pievieno zupām vai gatavo pastas mērces.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 3 kg gatavu tomātu
- 300 g sīpolu
- 1–2 ķiploka daiviņas
- 2–3 lauru lapas
- 5–6 estragona zariņi
- Sāls, cukurs, malti melnie pipari
- 100 ml olīveļļas
Pagatavošana
1. Tomātus sagriež daivās un liek lielā katlā, pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiploka daiviņas un estragonu, pārlej 2 glāzes ūdens. Sautē, līdz tomāti izšķīst. Masu izberž caur sietu.
2. Iegūto biezeni liek atpakaļ katlā, pievieno olīveļļu, uzliek vāku un sautē apmēram 2 stundas zem vāka, ik pa brīdim apmaisot.
Biezenis ir gatavs, kad tā daudzums samazinājies uz pusi. Pievieno sāli, cukuru un maltos piparus.
3. Karstu tomātu biezeni lej sterilās burkās un nekavējoties aizvāko.