Šie siltie makaronu salāti ir garšīgi un barojoši. Garšvielu izvēlē – brīva fantāzija!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g lentveida vai citu makaronu
  • 300 g kūpināta šķiņķa
  • 400 g veselu konservētu tomātu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 cukīni
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • 1 tējkarote sālsšķipsna maltu melno piparu
  • cietais siers pārkaisīšanai

Sastāvdaļas

Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Cukīni un paprikas noskalo un sagriež kubiņos. Sīpolu notīra un sasmalcina. 

Pēc tam dārzeņus apbrūnina katliņā sakarsētā eļļā aptuveni 5 minūtes. 

Pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi un turpina cept. Pielej vīna etiķi, pieliek tomātu biezeni, pieber sāli un piparus. Pievieno konservētos tomātus ar visu šķidrumu un vāra uz lēnas uguns 5–10 minūtes.

Dārzeņu maisījumu sajauc ar izvārītajiem makaroniem. Pasniedzot pārkaisa rīvētu cieto sieru.

Padomi

  • Ar makaroniem sader pipari, baziliks, raudene un timiāns.
  • Vārot makaronus, uz 1 l ūdens ņem 100 g makaronu un 10 g sāls.
  • Liek verdošā sālsūdenī un vāra uz lēnas uguns, līdz mīksti, bet vidū vēl stingri.
  • Makaronus nedrīkst pārvārīt – mīksti un pusizjukuši tie līdzinās pusjēlai maizes šķēlei.
  • Makaroni jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, jo ar katru mirkli tie kļūst arvien mīkstāki.
  • Mērce jāiecilā rūpīgi, bet ātri, jo auksti makaroni ir vēl nevēlamāks variants par izjukušiem.
  • Makaroniem ir augsta uzturvērtība. Tie satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīga ir pilngraudu pasta.
  • Pasta satur saliktos ogļhidrātus, kas sastāv no glikozes. Šie ogļhidrāti tiek izmantoti tūlītējai enerģijas ieguvei un nepārvēršas taukos.
  • Pilngraudu pastas šķiedrvielas un minerālvielas samazina toksīnu daudzumu organismā.
Makaroni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.