Pudiņa cepšanai izmanto nobriedušu baltmaizi. Svētkos veiksmīgs maizes aizstājējs var būt arī kruasāns.

Reklāma

Sastāvdaaļas

  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 100 ml piena
  • 500 g gatava olu krēma
  • 3 lieli kruasāni
  • 6 ēdamkarotes gatavās šokolādes mērces


Pagatavošana

1. Samaisa krūzē kakao un 2 ēdamkarotes pūdercukura, pievieno pienu un maisa, līdz veidojas vienmērīga masa. Lēnām pievieno un iemaisa olu krēmu. 


2. Kruasānus horizontāli pārgriež uz pusēm. Katras puses griezuma vietu noziež ar gatavo šokolādes mērci. Kruasānus atkal savieno kopā un liek cepamajā formā. 

Šokolādes olu krēmu lej apkārt kruasāniem. 

3. Cepamo formu liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar palikušo pūdercukuru. Pudiņu griež gabalos un ēd karstu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.