Suflē ir gaisīgs un maigs deserts. Tam ir tikai viens trūkums – izņemts no cepeškrāsns, tas uzreiz saplok.
Sastāvdaļas
- Sviests ietaukošanai
- 75 g pūdercukura
- 3 olu dzeltenumi
- 40 g miltu
- 250 ml piena
- 175 g baltās šokolādes
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 5 olu baltumi
- Dzeramās šokolādes pulveris un pūdercukurs
Mērcei
- 150 g tumšās šokolādes
- 125 ml piena
- 4 ēdamkarotes saldā krējuma
- 25 g pūdercukura
Pagatavošana
1. Ar sviestu ieziež 4 mazus suflē trauciņus (10 cm diametrā un 6 cm dziļumā). Tad katru formiņu izkaisa ar pūdercukuru, lieko izber. Formiņas saliek uz cepamās plāts.
2. Putojamā bļodā liek olu dzeltenumus un pusi pūdercukura, puto, līdz izveidojas krēmveida masa. Pārsijā pāri miltus, tad uzmanīgi iecilā.
3. Katliņā uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai, tad pienu pakāpeniski iecilā olu dzeltenumu masā. Masu liek atpakaļ katliņā un karsē.
4. Balto šokolādi sasmalcina. Pusi baltās šokolādes pievieno karstajai masai un maisot, izkausē. Pievieno un iemaisa vaniļas cukuru. Nogriež uguni, katlu pārsedz un masu atdzesē.
5. Olu baltumus saputo stingrās putās, tad pievieno pūdercukuru un puto, līdz masa ir bieza un spīdīga.
Atdzesētajā pienā iecilā lielu karoti olu baltumu. Tad pievieno atlikušo balto šokolādi. Viegli iecilā atlikušos olu baltumus.
6. Masu pilda suflē trauciņos un liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cepties uz 10–12 minūtēm, līdz suflē ir labi pacēlies.
7. Mērcei šokolādi sasmalcina, tad visas sastāvdaļas liek katliņā, karsē un maisa, līdz visas ir izkusušas un sajaukušās. Gatavo mērci lej deserta mērces traukā. 8. Gatavu suflē ar visu trauciņu liek uz šķīvīša. Suflē virsu pārkaisa ar šokolādes pulveri, pūdercukuru un pārrasina ar mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.