Trifeles ir Francijā radīts konditorejas izstrādājums. To izmērs atbilst vienam kumosam, parasti tās ir apaļas bumbiņas vai konusiņi, kuru vidū ir šokolādes gabaliņš. No ārpuses trifeles glazē ar šokolādi, apviļā kakao, sasmalcinātos riekstos vai vafeļu drumslās. Pildījumā var būt arī smalcināti augļi, rieksti un citi produkti.
Sastāvdaļas
Trifelēm (35 gab.)
- 150 g tumšās šokolādes
- 150 g marcipāna
- 50 g auzu pārslu
Rotāšanai
200 g šokolādes
10 g auzu pārslu
Pagatavošana
1. Trifeļu masai auzu pārslas apgrauzdē uz sakarsētas pannas, nepārtraukti maisot, līdz tās kļūst zeltainas. Auzu pārslas atdzesē.
2. Sasmalcina marcipānu.
3. Šokolādi sasmalcina, liek emaljētā katliņā vai bļodā un, nepārtraukti maisot, ūdens peldē izkausē. Kad šokolāde sāk stingt, savieno auzu pārslas, marcipānu, stingstošo šokolādi un visu ar silikona lāpstiņu sajauc. No masas veido apmēram 35 bumbiņas.
4. Rotāšanai paredzēto šokolādi sasmalcina, izkausē ūdens peldē.
Katru trifeli uzdur uz koka iesmiņa un iemērc rotāšanai paredzētajā šokolādē, tad apviļā vai apkaisa ar auzu pārslām.
Katru trifeli uzmanīgi liek uz metāla stieples režģa, tad atdzesē ledusskapī.
5. Katru atdzesēto trifeli liek gofrētā papīra formiņā un kārto deserta traukā.