Sagaidīti uzdīgstam pirmie zaļumi uz virtuves palodzes, un tā vien gribas likt izaudzēto labumu lietā pavasarīgos ēdienos. To autore ir uztura speciāliste Alise Kindzule-Dunavska, un šī ir tikai viena no viņas iecienītākajām receptēm.

Sastāvdaļas (4 personām)

150 g konservētas kvinojas, 2 vidēja lieluma saldie kartupeļi (cepti cepeškrāsnī), 1–2 avokado, 200 g turku zirņu, sauja redīsu dīgstu, 300 g riekstu un žāvētu augļu maisījuma, 1 gurķis, 250 g ķirštomātu

Mērcei: 1 ēdamkarote olīveļļas, 1–2 tējkarotes citrona sulas, pipari, sāls

Pagatavošana

Saldo kartupeli sagriež frī formas kubiciņos un cep cepeškrāsnī 180 ºC aptuveni 20–25 minūtes. Avokado, gurķi, tomātus sagriež gabaliņos, pievieno kvinoju, zirņus, dīgstus, riekstu–žāvētu augļu maisījumu. Kārtīgi sajauc. Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem.

Redīsu dīgsti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.