Recepte veselīgām brokastīm, kur izmantojam dīgstus vai arī mikrozaļumus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 vidēji lielas bietes (ieteicams: viena – sarkana, otra – dzeltena)
  • 100 g kazas siera
  •  ½ glāzes mazo spinātu (var iztikt arī bez spinātiem)
  • ½ nomizota bumbiera,
  • 1 glāze dīgstu vai mikrozaļumu
  • ¼ glāzes ciedru riekstu vai sakapātu valriekstu 

Mērcei

  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • 1 ēdamkarote sinepju (ieteicams Dižonas sinepes)
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • ¼ glāzes olīveļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C un liec cepties folijā ietītas bietes apmēram stundu. Tad ļauj atdzist. 

Kamēr bietes cepas, pagatavo mērci. Sajauc visas sastāvdaļas un sakul nelielā bļodiņā.

Sagriez bietes šķēlēs un vienmērīgi uzliec uz šķīvja. Sagriez  bumbieri  plānās šķēlēs un uzliec uz bietēm. Pievieno sagriezto kazas sieru. Pa virsu uzkaisi dīgstus vai mikrozaļumus, uzkaisi riekstus. Pārlej ar mērci un pasniedz.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.