Kalorijām bagātas, bet izcili garšīgas, turklāt piemērotas ne tikai Māmiņdienai, bet jebkuriem citiem svētkiem - iebiezinātā piena konfektes.

Lai nebūtu sirdsapziņas pārmetumu, pēc tam ejam kopīgā pastaigā nodzīt kalorijas. Ķeramies klāt saldas dāvanas gatavošanai!

Iebiezinātā piena konfektes

  • 1 kārba (400 g) iebiezinātā piena ar cukuru
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Dekorēšanai:

  • drupināti rieksti 
  • mandeļu vai kokosriekstu skaidiņas
  • krāsainie cukura dekori
  • sasmalcinātas žāvētās dzērvenes, magoņu sēkliņas

Pienu no kārbas ietecina katliņā, pieliek sviestu un uz lēnas uguns, visu laiku maisot, uzsilda, bet neuzvāra. Kad piens kļūst biezāks (pēc 8–10 minūtēm), katliņu noceļ no uguns. 

Masu izlej uz liela šķīvja, ko pirms tam ieziež ar sviestu. Kad tā mazliet padzisusi, uz dažām minūtēm ieliek ledusskapī.

Ar sviestu ieziež pirkstus. Ņem no malas iebiezinātā piena masu un veido bumbiņu – kā mazu, ap 2 cm frikadeli, saveļot pirkstos. Tad apviļā kādā no dekoriem, kas izbērti uz mazā šķīvīša. Liek uz cepampapīra un patur ledusskapī.

Iebiezinātā piena masu var uzsmērēt vienkāršam cepumam, uzspiežot otru pa virsu, tā padarot tos par pildītajiem gardajiem cepumiem.