Šie tomāti būs aromātiski. Tos var ēst ar grauzdētu maizi, pievienot zupām, sautējumiem, salātiem. Ja paliek pāri eļļa, to izmanto salātu mērcēm.
Sastāvdaļas
- 2 kg nelielu tomātu
- 800 ml augu eļļas
- Sāls
- Malti melnie pipari
- 2–3 ēdamkarotes kaltēta timiāna vai kaltētu Provansas garšaugu maisījuma
- 8 nelielas ķiploku daiviņas
Pagatavošana
1. Katru tomātu gareniski sagriež četrās daļās un izņem sēklas. Tomātus pārrasina ar 50 ml eļļas, pārkaisa ar sāli un maltajiem pipariem, tad vienā kārtā ar griezumu uz augšu saliek uz cepešpannas.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 grādu temperatūrai, pannu ar tomātiem liek cepties uz 3 stundām.
Vienu stundu līdz gatavībai tomātus pārkaisa ar kaltētiem garšaugiem. Pievieno notīrītas ķiploku daiviņas. Ceptajiem tomātiem jābūt koši sarkaniem un mīkstiem.
3. Ceptos tomātus un ķiploku daiviņas liek sterilās burciņās. Eļļu uzvāra, nedaudz padzesē, pārlej burkās pāri tomātiem, uzliek un cieši aizgriež vāciņus. 4. Atdzisušos tomātus uzglabā vēsā tumšā vietā.