Pārbaudīta recepte ābolu sagatavošanā ziemai.
Reklāma
Nomazgātus un nosusinātus ābolus var žāvēt gan mizotus, gan nemizotus, bet pirms žāvēšanas tiem jāizgriež serde un tie jāsagriež 1–1,5 cm biezās šķēlītēs.
Tās izklāj vienā kārtā, vislabāk – uz sieta, lai cirkulē gaiss. Ja žāvē cepeškrāsnī, durtiņām jābūt pusatvērtām.
Āboli labi žūst arī uz apkures radiatoriem – šķēlītes saliek uz plāna kartona un ik pa laikam apgroza.
Āboli ir izžuvuši, ja tie sarāvušies un šķēlītes ieguvušas vienmērīgu zeltaini brūnu krāsu, tās ir elastīgas kā mīksta dzēšgumija un pārkožot iekšpuse nav jēla.
Ābolus var droši glabāt pat vairākus gadus, ja vien tie sabērti slēgtā traukā un atrodas sausā vietā.