Robežšķirtne starp salātiem kā uzkodu un patsāvīgu ēdienu ir nosacīta. Parasti apetītes ierosināšanai pasniedz vieglus salātus, kuru sastāvā dominē dārzeņi, bet otra neiztrūkstoša sastāvdaļa ir gaļa vai zivs. Iedvesmai - šķiņķa salāti ar zemenēm
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 200 g plānās šķēlītēs sagriezta kūpināta šķiņķa
- 100 g rukolas
- 6 tostermaizes šķēles
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- pipari
Pagatavošana
Maizes šķēles sagriež kubiņos, apgrauzdē. Lielās zemenes pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās, mazās atstāj veselas.
Zemenes, rukolu un maizes grauzdiņus sajauc ar kūpināta šķiņķa šķēlītēm, pārlaista ar citrona sulas un eļļas maisījumu, pārkaisa ar pipariem.