Pieneņu medus jau ir sava veida klasika. Vajadzēs ap 400 pieneņu ziedu, 2 litrua ūdens, 2 kg cukura un 1 citrona sulu.
Pieneņu galviņas aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz diennakti. Tad nokāš caur marli vai sietu un vēl rūpīgi nospiež izmērcētos ziedus.
Lej katlā kopā ar citrona sulu, pieber cukuru un vāra uz lēnas uguns.
Kad sāk veidoties burbuļi, ik pa laikam apmaisa un uzmana, lai neiet pāri katla malām. Jākarsē aptuveni 1,5 stundas.
Jo ilgāk vāra, jo biezāks medus sanāk.
Karstu lej burciņās. No minētā daudzuma sanāk ap 2,5 litri medus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu