Uzturvērtības ziņā batātes jeb saldie kartupeļi pārspēj parastos kartupeļus, jo satur daudz šķiedrvielu, dzelzs un kalcija, minerālvielas, provitamīnus un vitamīnus. Svarīgākās vielas šajos dārzeņos ir C, A, B6 vitamīns, kālijs un dzelzs. Iedvesmai pusdienām - pildītas batātes.

Sastāvdaļas

  • 4 batātes
  • 200 g maltās gaļas
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma
  • puse sarkanās paprikas
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 100 g tomātu biezeņa
  • eļļa cepšanai
  • šķipsna čili pulvera
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

Batātes nomazgā, nemizotas pārgriež uz pusēm, kārto cepamtraukā un pārslaka ar eļļu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 40–50 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot nazi, – ja ieduras mīksti un viegli, batātes ir izcepušās.

Ar karoti izgrebj batātes mīkstumu, nedaudz atstājot pie miziņas, un saspaida ar dakšiņu. 

Uzkarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep sīki sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņas un papriku. Kad paprika mīksta, pieliek malto gaļu un garšvielas un maisot nedaudz apcep. Pieliek tomātu biezeni, saldo kartupeļu masu, saldo krējumu un cep vēl dažas minūtes. Karsto pildījumu kārto batātes pusītēs, pārber ar sieru un cep cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.

Batātes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.