Zaļās lapas var būt jebkuri salāti vai savvaļas augi pēc patikas, piemēram, gārsa, gaiļbiksīšu jaunās lapiņas un applaucētas nātrītes.
Sastāvdaļas 4 porcijām
Gatavošanas laiks 15 minūtes
- 100 g grūbu
- vidējs rabarbera kāts
- pāris sauju skābeņu
- bundža konservētu turku zirņu
- dažādas salātlapas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ēdamkarote citrona sulas
- ēdamkarote Dižonas sinepju
- sāls
- pipari
- cukurs
Pagatavošana
Grūbas novāra un rūpīgi noskalo ar aukstu ūdeni.
Sajauc ar trešdaļu receptē minētā olīveļļas un citrona sulas daudzuma, pievieno sāli.
Rabarberus sagriež plānās šķēlītēs. Zaļās lapas saplūkā ar rokām.
Gatavo mērci. Bļodiņā ielej atlikušo olīveļļu un citrona sulu, iejauc Dižonas sinepes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
Traukā kārto rabarbera šķēlītes, turku zirņus, pārliek sagatavotās grūbas un visu pārlaista ar saldskābo sinepju mērci. Viegli samaisa.