Zivis vajadzētu iekļaut ēdienkartē, jo satur daudz olbaltumvielu un dzelzs, bet maz kaloriju un krietni mazāk tauku nekā lielākā daļa gaļas.

Reklāma

Sastāvdaļas 2 porcijām

  • 200 g tunča savā sulā
  • 2 cieti novārītas olas
  • 100 g svaigu salātlapu
  • 100 g ķirštomātu
  • puse garā gurķa
  • puse sarkanā sīpola

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sāls, malti melnie pipari

Salātlapas saplucina un liek kā pirmo kārtu porciju šķīvjos. Tomātus un gurķus sagriež un kārto uz salātlapām. Sīpolu sagriež plānās ripiņās un liek uz gurķiem un tomātiem. Olas noloba, sagriež šķēlēs un liek uz dārzeņiem. 

Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un izkārto pa porciju šķīvjiem. 

Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem pirms pasniegšanas.

Der zināt!

  • Treknās zivis – siļķe, skumbrija, lasis un forele – ir lielisks omega-3 taukskābju un B12 vitamīna avots.
  • Kūpinātās zivīs garšas uzlabošanas nolūkā ir daudz sāls, tāpēc cilvēkiem, kuriem ir paaugstināts asinsspiediens, tās vajadzētu ēst reti vai pat atteikties no tām.
  • Zivju pirkstiņi ir izplatīts saldētas pārtikas produkts, kas satur daudz tauku. Lai samazinātu tauku saturu, tos var cept cepeškrāsnī, nevis eļļā, bet garšas bagātināšanai izmantot citronu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu