Šī ir diezgan darbietilpīga recepte, taču rezultāts būs pūļu vērts.

Reklāma

Sastāvdaļas (24 cm tortes veidnei)


Mīklai


  • 150 g kviešu miltu

  • 50 g mīksta sviesta

  • 50 g brūnā karamelizētā cukura

  • 45 g skābā krējuma

  • Tējkarote cepamā pulvera


Magoņu kārtai


  • 180 g magoņu sēklu

  • 200 ml piena

  • 60 g cukura

  • 2 ēdamkarotes sviesta

  • Tējkarote kartupeļu cietes


Biezpiena kārtai


  •  500 g biezpiena

  • 70 g cukura

  • 200 g skābā krējuma

  • Tējkarote kartupeļu cietes

  • Ēdamkarote vaniļas cukura


Pagatavošana

Brūno karamelizēto cukuru samaisa kopā ar mīkstu sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pieber ar cepamo pulveri sajauktus miltus un samīca. Mīklu izrullē 5 mm biezu un ieklāj tortes veidnē ar nepiedegošu pārklājumu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst nedaudz zeltaini brūna.


Cepšanas laikā gatavo magoņu kārtu. Sēkliņas aptuveni 2 minūtes kuļ blenderī. Katlā liek sviestu, pienu, cukuru, magones un, nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas uguns. 

Kad aptuveni pēc 10 minūtēm masa nedaudz sabiezējusi, pievieno kartupeļu cieti, kas izšķīdināta pāris ēdamkarotēs piena. 

Apmaisa, noņem no uguns, noliek vēsā vietā, lai strauji atdziest. 


Pēc tam gatavo biezpiena kārtu. Samaisa biezpienu ar cukuru, skābo krējumu un vaniļas cukuru. Tad uz daļēji izceptās kūkas pamatnes vienmērīgi klāj magoņu un pēc tam biezpiena masu, uzkaisa nedaudz magoņu un cep +180 °C aptuveni 55 minūtes. Kūku izņem no veidnes un sagriež gabaliņos tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi. 


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu