Salātus var ēst kā piedevas vai ziemā izmantot kā ātrās biešu zupas sagatavi. Sātam pievieno frikadeles un zupu bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg biešu
- 1 kg burkānu
- 500 g tomātu
- 500 g sīpolu
- 50 g ābolu
- ½ litrs eļļas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ķiploku galviņas
- 400 g brūnā cukura
- 1 glāze baltvīna etiķa
Pagatavošana
Bietes un burkānus sarīvē rupjās skaidiņās, tomātus blanšē un sagriež salmiņos, sīpolus sasmalcina un ābolus sagriež salmiņos. Ķiplokus sasmalcina.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno eļļu, sāli, cukuru un karsē 2 stundas. Vārīšanas beigās pievieno etiķi.
Verdošus salātus pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Salātus uzglabā vēsā un sausā vietā.