Sēņu gan šajā receptē nav, bet kabacīša struktūra un marināde piešķirs salātiem sēņu klātbūtnes sajūtu. Burciņas būs jāpasterizē, no minētā daudzuma sanāks aptuveni četras puslitra burciņas

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kabaču
  • 4 ķiploka daiviņas
  • saišķis diļļu
  • 100 ml 9% etiķa
  • 100 ml augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • pusēdamkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

Nomazgā kabačus un dilles. Kabačus sagriež plānās šķēlītēs, dilles sasmalcina. Notīrītas ķiploka daiviņas sagriež plēksnītēs. Visas sastāvdaļas liek traukā, pieber sāli, maltus melnos piparus un cukuru, uzlej etiķi un eļļu. 

Samaisa un atstāj uz 3 stundām istabas temperatūrā. 

Kabaču maisījumu liek burkās.Uzliek vāciņus un burkas pasterizē. Katla dibenā ieklāj dvieli, uz tā novieto burkas un pielej ūdeni gandrīz līdz trauku kakliņam. Karsē aptuveni 30 minūtes.

Aizvāko, apgriež otrādi un sasedz, lai palēnām atdziest.

Kabacītis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.