Šo saldēdienu gatavojot, jāatceras ābolus nelikt putukrējumā, jo tad tie ātri atsulosies.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g cepumu Selga
- 0,5 l saldā krējuma
- pusglāze pūdercukura
- 2–3 skābi āboli
- citrons
- kanēlis
Pagatavošana
Cepumus sadrupina, pūdercukuru sajauc ar kanēli un saputo ar saldo krējumu. Citronam norīvē miziņu un rīvējumu iemaisa putukrējumā.
Ābolus iespējami sīki sagriež vai sarīvē uz sakņu rīves, sajauc ar cepumiem un liek veidnē pabiezu kārtu. Uz tās liek tikpat biezu kārtu sagatavotā putukrējuma, tad vēlreiz cepumu kārtu un virsū putukrējumu, ko var rotāt ar citrona šķēlītēm. Gatavo kūku uz dažām stundām ievieto ledusskapī.