Rūgtens kārums, kuru var skrubināt tāpat vai izmantot kā rotājumus desertiem vai kūkām.


Reklāma

Pīlādžus svarīgi ievākt vietā, kas nav pie lielceļiem. Pīlādžiem ir patīkasm rūgtenums un koši oranža krāsa, truklāt noder vīrusu sezonā arī kā drogas.

Sastāvdaļas


  • 1 kg pīlādžu

  • 6 glāzes cukura

  • 1,5 glāzes ūdens


Pagatavošana

Pīlādžu ogas notīra no ķekariem un blanšē – pārlej ar verdošu ūdeni, iztur 3 minūtes un strauji noskalo ar aukstu ūdeni. 


Blanšētās pīlādža ogas liek katlā un pārlej ar karstu sīrupu, iztur 8 stundas. Tad pīlādžus uzvāra, karsē 10 minūtes un atkal atstāj uz 8–10 stundām ievilkties, tad atkal uzvāra.

Pīlādžus vēlreiz atdzesē, tad nolej uz sieta. 

Pēc 1–2 stundām pīlādžus izkārto vienā kārtā uz cepešpannā ieklāta cepamā papīra un liek cepeškrāsnī kaltēties 35–40 grādu temperatūrā. 

Pīlādžu sukādes ir gatavas, kad uz ogām veidojas cukura kristāli. Sukādes var kaltēt arī istabas temperatūrā. Kaltē 1–2 dienas, 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.