Tiešām ātri pagatavojama zupa, kur izmantojam kūpinātas vistas gabaliņu, savukārt vistas buljonu var aizstāt ar gataviem buljona kubiņiem.

Reklāma

Sastāvdaļas 4–6 porcijām

  • 1,5 l buljona
  • 500 g kūpinātas vistas gaļas
  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 180 g nūdeļu
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
  • 2 lauru lapas
  • malti melnie pipari, asā paprika, sāls

Pagatavošana

Burkānu nomizo un sagriež gabaliņos, sīpolu sakapā. Uz pannas eļļā apcep sīpolu, pievieno burkānu un arī apcep. Katlā uzvāra buljonu, pieliek lauru lapas, burkānus, sīpolu un pasutina 5 minūtes. 

Pieliek gabaliņos saplucinātu vistas gaļu, nūdeles, sāli, aso paprikas pulveri un maltus melnos piparus. 

Vāra uz nelielas uguns 5 minūtes, pēc tam lauru lapas izņem.

Pasniedz ar bazilika lapiņām un sakapātiem zaļumiem.

Zaļumi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.