Veģetāra tādēļ, ka bāzei nav izmantots, piemēram, vistas buljons, bet gan glāze dārzeņu sulas. No sēnēm derēs gan mežā salasītas, gan arī veikalā pirktie šampinjoni.

Reklāma

Veģetārā sēņu zupa

  • 300 g šampinjonu
  • nedaudz kaltētu baraviku (ja nav, var iztikt bez)
  • 2 burkāni
  • 2 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 kālis
  • puse paprikas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • ingvers (1/3 no ķiploka daudzuma)
  • 200 ml dārzeņu (vai tomātu) sulas
  • piecu piparu maisījums
  • 1 lauru lapa
  • svaigs timiāns
  • pētersīļi, dilles
  • sāls

Šampinjonus sagriež un strauji apcep uz pannas eļļā, raugoties, lai tās nesāktu suloties un vārīties. 

Uz otras pannas apcep sarīvētus burkānus un kāļus, uz trešās: sīpolus, ingveru un ķiploka daiviņas. 

Visu liek katlā, pielej ūdeni, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, papriku, kaltētas baravikas, sāli, svaigu timiānu, lauru lapu (to izņem, kad virums vārījies 10 minūtes, citādi lauru lapa zupu padarīs sīvu) un glāzi dārzeņu sulas.

Vāra, līdz sēnes un dārzeņi mīksti. Pievieno piecu piparu maisījumu un uzbārsta sakapātus pētersīļus un dilles.

Lai ķiploks nenomāktu zupas garšu, izmanto ķiploka daiviņu uz litru šķidruma.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.