Zinātnieku pētījumi liecina, ka tie, kas zivis ēd divas trīs reizes nedēļā, retāk sirgst ar sirdsslimībām. Visas jūras veltes satur organismam tik nepieciešamās omega-3 taukskābes, bet visvairāk to ir lašos, forelēs, skumbrijās, sardīnēs un siļķēs. Iedvesmai - piparota zivtiņa sīpolu un krējuma mērcē.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 400 g mencas vai citas zivs filejas
- 1 puravs
- 1 sarkanais sīpols
- 150 ml saldā krējuma
- 50 g tomātu mērces
- 1–2 ēdamkarotes sviesta
- 150 ml ūdens
- 1 tējkarote piecu piparu maisījuma
- 1 tējkarote sāls
- 1 zivju buljona kubiņš
- maurloki
Pagatavošana
Zivs fileju sagriež šķēlēs, apviļā piecu piparu maisījumā, uzbārsta sāli. Puravu noskalo un gaišo daļu sagriež ripiņās. Sīpolu notīra un sagriež gabaliņos. Puravu un sīpolu nedaudz apcep katliņā sakarsētā sviestā. Pievieno sasmalcinātu buljona kubiņu, ūdeni, saldo krējumu un tomātu mērci. Vāra dažas minūtes.
Tad mērcei pievieno zivs šķēles, samaisa ar apceptajiem sīpoliem un puraviem un vāra 3– 5 minūtes, līdz zivs gatava.
Ēdienam pārkaisa sasmalcinātus maurlokus. Pasniedz ar rīsiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.