Ja kartupeļus smalki sarīvē, pankūkas būs mīkstākas, ja rupji – pankūkām būs kraukšķīgas maliņas. Lai sarīvētie kartupeļi nekļūtu tumši, pievieno sasmalcinātus sīpolus.
Sastāvdaļas
- 6–7 kartupeļi
- 70 g šampinjonu vai citu sēņu
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes sojas mērces
- 1 tējkarote sāls
- šķipsna kaltēta timiāna
- šķipsna kaltēta rozmarīna
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Sēnes sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu un zemā temperatūrā apcep sasmalcinātās ķiploka daiviņas, līdz tās sāk smaržot. Pievieno sīpolus un maisot cep, līdz kļūst caurspīdīgi.
Pieliek sēnes, rozmarīnu, timiānu un maisot cep, līdz šķidrums iztvaikojis. Pielej sojas mērci, samaisa un cep, līdz sēnes sāk mazliet apbrūnēt.
Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, iemaisa sāli, nospiež kartupeļu sulu. Pievieno apceptās sēnes un kārtīgi samaisa.
Uz pannas eļļā cep zeltainas kartupeļu pankūkas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.