Sambuks ir debesmannas paveids, ko gatavo no augļu vai ogu masas, saputojot kopā ar olu baltumiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g zemeņu vai citu ogu
  • 50 g cukura
  • 3 olu baltumi
  • Mērcei:
  • 500 ml piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 70 g cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Sablendē zemenes ar cukuru. Pieliek olu baltumus un ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa.

Lai pagatavotu vaniļas mērci, olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej uzvārītu siltu pienu. Pēc tam trauku ar piena un olu maisījumu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce sāk biezēt. Atdzesē.

Sakulto zemeņu masu liek deserta trauciņā un pārlej ar vaniļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.