Maltās gaļas vai zivju bumbiņas ir ziemeļnieku virtuves meistarības apliecinājums. Ja saldētavā ir līdaka, tad pienācis īstais laiks tās pagatavošanai. Un šī gaļas bumbu recepte ir īpaša ar masai pievienotajiem saputotajiem olu baltumiem

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g nobriedušas baltmaizes
  • 500 ml vārīta piena
  • 500 g zivs mīkstuma (pikšas, mencas, līdakas)
  • 150 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • Svaigi malti baltie pipari
  • 2 šķipsnas malta muskatrieksta
  • Zivju buljons
  • Baltvīns

Pagatavošana

1. Baltmaizei nogriež garozas, sagriež mazākos gabaliņos, saber bļodā un pārlej ar atdzesētu uzvārītu pienu.

2. Zivs fileju liek blenderī un sasmalcina, bet ne pārāk ilgi, jo tad zivs gaļa kļūst ķepīga. Ja zivs ir saldēta, tad pirms smalcināšanas to atlaidina. Sasmalcināto zivs gaļu samaisa, to beigās izdauzot ar plaukstu, un pievieno izkausētu sviestu.

3. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Pienā izmērcētai baltmaizei viegli nospiež pienu, baltmaizi spiežot sadrupina un pakāpeniski pievieno zivs masai. Pakāpeniski pa vienam pievieno un iejauc olu dzeltenumus un sāli, maltus baltos piparus un muskatriekstu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā zivs masā. Gatavo masu ieliek ledusskapī uz dažām stundām nobriest.

4. Nedziļu pannu uzkarsē, izkausē sviestu, ar mitrām rokām veido apaļas 4 cm diametrā zivs gaļas bumbiņas. Pannā lej zivju buljonu, tam pievieno nedaudz baltvīna. Šķidrumu uzvāra un bumbiņas karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Uzvārīto šķidrumu noliek malā, lai pirms pasniegšanas gatavotu mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.