Šokolādes krēms ir venkārši pagatavojams. Avokado piešķir šokolādes sviestam līdzīgu taukainu konsistenci. Jāizvēlas labas kvalitātes kakao pulveris!
Šokolādes krēms ar avokado, melnajām plūmēm un aprikozēm
Sastāvdaļas
- 70 g kaltētu aprikožu
- 70 g kaltētu dateļu
- 1 liels nogatavojies avokado
- 1 ēdamkarote vijīga medus
- 40 g kakao pulvera
- 1 tējkarote vaniļas pūdercukura
- 2 kaltētas aprikozes rotāšanai
Pagatavošana
1. Dateles un aprikozes liek bļodā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm, lai izmirkst. Nolej uz sieta, ūdeni noliek malā. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izgrebj mīkstumu.
2. Izmirkušās dateles un aprikozes liek blenderī un smalcina līdz krēmveida konsistencei. Pievieno avokado mīkstumu, medu, kakao pulveri un vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes atliktā dateļu un aprikožu mērcējamā ūdens. Visu blendē, līdz iegūst vienmērīgu krēmveida konsistenci.
3. Gatavo šokolādes krēmu sadala 4 mazos deserta trauciņos un liek uz 1 stundu ledusskapī. Aprikozes sasmalcina.
4. Pasniedzot šokolādes krēmu rotā ar sasmalcinātām aprikozēm vai šokolādes gabaliņiem.
Cepts ananass
Cepts ananass būs neierasts, atsvaidzinošs un aromātisks deserts.
Sastāvdaļas
- 1 ananass (apmēram 1,2 kilogrami)
- 250 g liesa grieķu jogurta
- 2 tējkarotes medus
- ½ tējkarotes malta ingvera
- ½ tējkarotes rupji maltu piparu maisījuma
- 2 tējkarotes rīvētas laima miziņas
- 1 laims
Pagatavošana
1. Veselu ananasu nomazgā, nosusina un tam nogriež asti. Veselu ananasu liek uz cepamās plāts un liek līdz 180 °C sasildītā cepeškrāsnī cepties uz 1 stundu un 45 minūtēm.
Ik pēc 20 minūtēm ananass jāpagriež uz otru pusi.
Pēc cepšanas ananasu 10 minūtes atdzesē.
2. Mērcei bļodiņā sajauc jogurtu ar medu un sarīvētu ingveru.
3. Ceptajam ananasam ar asu nazi nogriež augšdaļu un apakšdaļu. Ananasu gareniski sagriež 4 daļās. Katrai ananasa daļai izgriež serdi.
4. Katru ananasa daļu liek uz šķīvja ar mizu uz leju, virspusi pārkaisa ar rupji maltu piparu maisījumu, pārlej pāri jogurta-ingvera mērci un pārkaisa ar sarīvētu laima miziņu. Klāt pievieno laima daivu sulas spiešanai.