Klasiska ātrā uzkoda ar kūpinātu (vai arī mazsālītu) lasi un svaigo sieru, ļoti garda kā uzkodām, tā arī pasniegšanai viesiem.
Reklāma
Lavašs ar kūpinātu lasi un gurķi, 6 porcijas
- 1 lavaša loksne
- 350 g kūpināta laša
- 1 paciņa svaigā siera
- 1 garais gurķis
- sauja sakapātu diļļu
Pagatavošana
Gurķi nomizo un sagriež īsos salmiņos. Lasi sagriež sīkos gabaliņos.
Izklāj lavaša loksni.
Apziež ar svaigo sieru, virsū izkaisa laša gabaliņus, pēc tam gurķa gabaliņus, uzbārsta dilles.
Tad lavašu uzmanīgi sarullē. Rullīti pārgriež uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
Pēc tam izņem un sagriež mazākos gabaliņos.