Saldēdiens ar bērnības garšu - īsta šokolādes desa ar "Selgas" cepumiem un marmelādes gabaliņiem. Nav iespējams atteikties.

Šokolādes desa

Sastāvdaļas

  • 230 g Selgas cepumu
  • 260 g sviesta
  • 270 g dažādu krāsu marmelādes
  • 100 g karamelizētu valriekstu
  • 120 g pūdercukura
  • 120 g kakao pulvera
  • 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

Cepumus sadrupina nelielos gabaliņos, marmelādi sagriež sīkāk un sajauc kopā ar riekstiem. Katliņā izkausē sviestu. 

Kad sviests padzisis, pievieno olu dzeltenumus un maisot uzkarsē. Pieber pūdercukuru un samaisa.

Tad pieber kakao pulveri, atkal samaisa un pielej cepumu masai. Visu rūpīgi un lēni sajauc. Veido pēc formas līdzīgu desai, ietin pārtikas plēvē un uz nakti liek ledusskapī sastingt.

Izkausēta šokolāde.