Pirmajos redīsos ir viss veselības uzlabošanai - krietns lādiņš C vitamīna, B grupas vitamīni, kālijs un dzelzs – galvenie mikroelementi. Fermenti, kas ir redīsā, aktivizē vielmaiņu, tāpēc pavasara piknikā tas lieliski iederas kopā ar ceptu gaļu. Tāpat vien piekožot klāt, vai arī - gardos salātos ar mazsalītu gurķīti un olu.

Redīsu salāti

Sastāvdaļas

  • 6–10 redīsi
  • 2 mazsālīti gurķīši
  • 2–3 olas
  • zaļie lociņi un dilles
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls, pipari

Novāra olas. Redīsus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Sasmalcina gurķus un zaļumus. Visu samaisa, pievienojot krējumu. 

Sasmalcina olas un uzber salātiem, tos pasniedzot. 

Salātus var likt arī kārtās porciju glāzītēs vai trauciņos.

Redīsi.