Šodien pusdienās pagatavosim sautējumu no brieža sirds. Būs gardi!
Reklāma
Sastāvdaļas
- Brieža sirds
- 50 g sviesta
- 3–4 vidēji burkāni
- Saišķītis pētersīļu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 vidējs sīpols
- Timiāns
- Sāls, pipari
- 2 litri ūdens
Pagatavošana
Sirdi noskalo un sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs. Pannā uzkarsē sviestu un ieber smalki sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pieber sirds gabaliņus un cep lielā temperatūrā, ik pa brīdim apmaisot, divas trīs minūtes.
Katlā uzliek vārīties ūdeni ar sagrieztiem burkāniem, sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem. Tad pannas saturu ieber katlā, pievieno pāris zariņu timiāna un vāra, līdz sirds mīksta. Sirds gabaliņus un burkānus liek uz pannas un iebiezina ar saldo krējumu. Piemaļ piparus.
Pasniedz ar kartupeļu biezputru.