Gatavojot aļņa gaļu eļļā, ļoti svarīgi ir ievērot tehnoloģiju.
Reklāma
Sastāvdaļas
- Brieža, stirnas vai aļņa gaļas gabaliņi
- Divas olas ar sinepēm vai mārrutkiem
- Rīvmaize (vai manna)
- Eļļa, garšvielas
Pagatavošana
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, sakapā ar nazi vai sadauza ar āmurīti. Pamērcē olā, kas sakulta kopā ar sinepēm vai mārrutkiem, apviļā rīvmaizē. Šajā gadījumā izmantoju mannu. Liek uzkarsētā eļļā, apcep no visām pusēm, līdz kļūst zeltaini. Šoreiz svaigas eļļas vietā sadomāju izmantot to, kur 12 stundas zemā temperatūrā tika gatavotas medņu kājiņas. Viss jau būtu labi, bet produkts nepavisam neizskatījās apetītlīgi. Garša gan laba. Labāk tomēr visu fritēt svaigā eļļā un vairākas reizes vienu un to pašu porciju neizmantot. Taupība ne vienmēr atmaksājas.