Ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām vai vakariņām, kuri labi garšos arī silti.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g vistu aknu
  • 200 g pākšu pupiņu
  • 10 ķirštomāti
  • lapu salāti
  • 2 olas
  • zaļumi
  • malti melnie pipari
  • sāls

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • cukurs

Pagatavošana

Pākšu pupiņas noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni un tajā noturot dažas minūtes, tad strauji atdzesējot aukstā ūdenī.

Akniņas noskalo, atbrīvo no cīpslām, liek pannā uzkarsētā eļļā, uzbārsta sāli un piparus un apcep no abām pusēm pāris minūšu.

Ķirštomātus sagriež četrās daļās, salātus saplucina. Mērcei eļļu, etiķi, sinepes, sāli un cukuru samaisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

Uz liela šķīvja liek salātlapas, tad kārto pārējās ēdiena sastāvdaļas, pārlej mērci un uzbārsta zaļumus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.