Ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām vai vakariņām, kuri labi garšos arī silti.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g vistu aknu
- 200 g pākšu pupiņu
- 10 ķirštomāti
- lapu salāti
- 2 olas
- zaļumi
- malti melnie pipari
- sāls
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- cukurs
Pagatavošana
Pākšu pupiņas noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni un tajā noturot dažas minūtes, tad strauji atdzesējot aukstā ūdenī.
Akniņas noskalo, atbrīvo no cīpslām, liek pannā uzkarsētā eļļā, uzbārsta sāli un piparus un apcep no abām pusēm pāris minūšu.
Ķirštomātus sagriež četrās daļās, salātus saplucina. Mērcei eļļu, etiķi, sinepes, sāli un cukuru samaisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
Uz liela šķīvja liek salātlapas, tad kārto pārējās ēdiena sastāvdaļas, pārlej mērci un uzbārsta zaļumus.