Burkāni ir vieni no vērtīgākajiem sakņaugiem, bagāti ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Tradicionāli tos izmantojam, gatavojot svaigus salātus, sautējumus, pievienojot zupām vai izspiežot sulu, bet var izcept arī kūkas un sāļos kēksiņus.
Sastāvdaļas
- 3 burkāni
- puse paprikas
- 100 g konservētu zaļo zirnīšu
- 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 120 g siera
- 6 olas
- 0,5–1 tējkarote sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Pagatavošana
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku sīki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona formiņās līdz pusei.
Bļodā sakuļ olas, pieber sāli un piparus.
Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī 190 grādos 15–20 minūtes, līdz kēksiņi ir zeltaini brūni. Tad atdzesē, izņem no formiņām un pārkaisa ar zaļumiem.